+36 704146991/ info@biovilagweb.hu

A mágnesekről általában

A mágnesek erőssége:                                     

A mágnesek erősségét,Gauss-ban mérik. Az ékszerekben 1200 Gauss erősségű mágnesek vannak. Egyes karkötő betétekben 1800 Gauss erősségű mágnesek vannak. Legkeresettebb termékünk a vándorszív 2200 Gauss.

Swarovski kristályok:

Az energetix ékszerek a legkiválóbb alapanyagokból készülnek. Díszítésként is szempont a legmagasabb színvonal, ezért a termékek nagy része swarovski kristályokkal ékesített.

Réz:

Néhány ékszer tartalmaz vörösréz betétet, illetve bevonatot. Az ékszerek alapanyaga orvosi acél. Nem tartalmaznak nikkelt!

Neodímium mágnes:

Turbó mágnes- a mágnesek királya

A japánok 1980-ban gyökeresen új, harmadik generációs szuper mágneses technológiát hoztak létre a Nd  Fe B (neodímium- vas-bór, kb. 35% Nd) ötvözetek felfedezésével. Kis tömegben is erősek, és a mágneses állapot megtartó képessége is nagy. 100 év alatt 1%-ot veszítenek a mágnesességükből. A bonyolult gyártási miatt értékük nagyon magas.

Mit mond az orvos?

Reuma:

A reuma, mint fogalom egész sor olyan betegséget foglal magában, melyek az immunrendszer elváltozásával alakulnak ki. A kötőszövetek, a forgók, a nyálkahártya és a véredények fokozatos leépüléséhez vezetnek.  A réznek pozitív hatása van a reumás betegségekre mágnesekkel kombinálva segítik az életfolyamatok és az immunrendszer változásainak helyreállását. Serkentve a vérkeringést, több oxigén kerül a szövetekbe, és javul a sejtek anyagcseréje. Az immunrendszer túlzott reakciója is kiválthat reumás elváltozásokat, melyek szintén kezelhetők rezes mágneses kiegészítőkkel.

Réz-előkelő, hasznos és jótékony hatású

A réz, mint terápiás hatású fém, már az ókor óta ismerté vált. Hippokratész a réz fertőtlenítő és keringés serkentő hatását alkalmazva gyógyította a fekélyes megbetegedéseket és a visszeres panaszokat. A tudósok napjainkban is foglalkoznak a réz ezen hatásainak vizsgálásával. A hamburgi Asklepois Klinikán végzett kísérlet során  bizonyították, a réz a bakteriális szennyeződések több, mint 33%-át képes eltűntetni. Az emberek évszázadok óta viselnek réz ékszereket jótékonyhatásuk miatt, ezáltal a réz generációk életére van pozitív hatással.

Fáradtság, kimerültség

Sok esetben lehet a fáradékonyság okozója a szervezet túlzott elsavasodása, a mágnesek serkentő hatással vannak az anyagcsere folyamatokra, és gátolják a szervezet elsavasodását. A keringés felélénkül, ezáltal a sejtek több oxigénhez jutnak. Ami érdekes, hogy a mágnesek hatása az egész testre kiterjed, így akár egy mágnesen karkötő viselése pozitív hatással lehet az egész szervezetre.

Amikor az idegszálak mágneses tér hatása alatt stimulálódnak, a fájdalmat közvetítő sejtek leblokkolnak és így a központi idegrendszer magasabb szintű részeibe a fájdalom impulzusa nem jut el.

Hogyan hat a mágnes a fájdalomra?

A mágneses tér enyhíti a különböző fájdalommal kísért tünet csoportot, kezdve a fejfájás, a migrén , a csontfájdalom tüneteitől. Ez, a gyulladást közvetítő anyagok gyorsabb lebontásával, az általános vérkeringés javításával és a „fájdalomküszöb” blokkolásával megmagyarázható.

Amikor az idegszálak mágneses tér hatása alatt stimulálódnak, a fájdalmat közvetítő sejtek leblokkolnak és így a központi idegrendszer magasabb szintű részeibe a fájdalom impulzusa nem jut el.